Toestellen
25 september 2015 - Ron Smeets

De iPhone 6S en 6S Plus zijn ook al aan een valtest onderworpen

De nieuwe iPhones, 6S en 6S Plus, liggen amper enkele uren in de winkels maar zoals altijd betekent dat niet dat we lang hoeven te wachten op de eerste valtesten. De boys van Techsmart in Australië konden zelfs niet wachten tot ze het winkelcentrum van de lokale App Store verlaten hadden. Zij lieten de nieuwe iPhones direct vanaf vier verschillende hoogtes; broekzak, oor, boven het hoofd en staand op een stoel van een metertje of drie, op een stenen vloer kletteren. Het resultaat kun je in onderstaande video bekijken.

Valtesten zijn doorgaans niet heel erg betrouwbaar. Veel hangt af van de manier, of positie, waarin een toestel de grond raakt. Afgelopen week viel mijn gloednieuwe Huawei Mate S van broekzak-hoogte (< 1 meter dus) op de grond terwijl hij ook nog in een lederen hoesje zat. Helaas raakte het toestel de grond precies op een hoek. Het resultaat kun je onderaan dit artikel zien.

Met andere woorden: uit de valtest van de nieuwe iPhones in de video hieronder kun je hooguit concluderen dat de 6S Plus veel geluk gehad heeft en de 6S wat minder. Enfin, kijk zelf maar.

https://youtu.be/MMkTgQGLFDI

Hieronder zie je, zoals hierboven al schreef, hoe mijn eigen Huawei Mate S er uit ziet nadat hij op het asfalt stuiterde toen ik hem eerder deze week in mijn broekzak wilde stoppen. Dat het toestel in een lederen hoesje zat maakte weinig verschil. De Mate S raakte de grond namelijk precies op de hoek die je op de foto ziet. Auw!

Bron (video)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.