Geruchten
06 december 2015 - Ron Smeets

De iPhone 6C wordt iPhone 7C en komt in september 2016 Nieuw hoofdstuk in de klucht rondom de volgende 'compacte' en 'betaalbare' iPhone

Vanaf het moment dat duidelijk werd dat de iPhone 5C geen echt succesnummer was doen al geruchten de ronde over de komst van een volgende 'compacte' en 'betaalbare' iPhone. De iPhone 6C zou samen met de iPhone 6 (september 2014 dus) op de markt komen. Toen dat niet bleek te kloppen zijn verschillende nieuwe data de revue gepasseerd. Meest recentelijk werden zowel de herfst van 2015 (inmiddels al voorbij) als de lente van 2016 genoemd. Eerder dook ook al eens de iPhone 6S mini op als een mogelijke naam voor de kleinere iPhone.

En dan nu dit. Het nieuwste gerucht spreekt niet meer over de iPhone 6C maar over de iPhone 7C. Die 4 inch Apple smartphone zou in september van 2016 onthuld worden en in de winkels verschijnen. Het prijskaartje van de iPhone 7C wordt ook al genoemd. Dat wil zeggen, volgens deze geruchten zou hij tussen de 400 en 500 dollar kosten.

Uiteraard moeten deze berichten, zoals altijd, met een flinke korrel zout genomen worden. Vooralsnog is er geen enkel hard bewijs dat Apple ooit nog met een opvolger van de geflopte 5C zal komen. Al denk ik wel dat een kleinere iPhone (4 tot 4.3 inch) best een succes zou kunnen worden. Er zijn nog genoeg Apple fans die dat een prima formaat vonden. Maar dan moet het toestel wel dezelfde kwaliteit bieden als zijn grotere broer, en geen slap plastic aftreksel van een 'oud' model met een veel te hoge prijs. Of Apple moet er voor kiezen om een echt goedkope variant van de iPhone te maken, met een passend prijskaartje. Die kans lijkt echter heel erg klein omdat de Amerikaanse fabrikant haar succes juist te danken heeft aan het principe om producten voor een premium prijs op de markt te zetten.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.