Geruchten
05 augustus 2015 - Ron Smeets

De iPhone 6C komt nu in de lente van 2016 Apple zou toch weer werken aan een opvolger van de iPhone 5C

De iPhone 5C was, zeker voor Apple begrippen, de eerste echte flop voor de fabrikant uit Cupertino. Die conclusie mocht na de tegenvallende verkoopcijfers en het stilletjes verdwijnen van de kleurrijke, maar veel te dure, iPhone wel getrokken worden. Voor de lancering van de iPhone 6 werd wel nog gespeculeerd over de komst van een opvolger, de iPhone 6C, maar die kwam er uiteindelijk niet. Ook daarna gingen de geruchten over dat toestel vrolijk door. Tot maart van dit jaar; toen werd 'bekend' dat het toestel geannuleerd zou zijn.

Vandaag duikt de iPhone 6C echter weer op in een Taiwanees bericht. Daarin wordt gemeld dat Apple van plan zou zijn om de iPhone 6C wel degelijk nog 'af te maken' en op de markt te zetten; ergens in de lente van 2016 (Q2). De Taiwanese bron van dit nieuwe gerucht baseert zich op 'bronnen uit de industrie' die melden dat Apple de goedkopere iPhone uit gaat rusten met 14/16nm FinFET chips. Die bronnen zijn, en blijven, uiteraard anoniem.

Het waarheidsgehalte van deze geruchten is nooit te bepalen, maar de spreekwoordelijke korrel zout, en misschien wel meer dan dat, mag bij het lezen wel ingenomen worden ;) Zelf denk ik nog steeds ook wel dat een goedkopere iPhone variant succesvol zou kunnen zijn, maar dan moet het ook echt een 'budget smartphone' worden die maximaal 400 euro kost. Of Apple dat op haar planning heeft staan is nog maar zeer de vraag. Ze hebben het (nog) niet echt nodig, kijkend naar de kwartaalcijfers, omzetten en mega winsten die ze nog altijd boeken. We zullen het wel zien.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.