Nieuws
05 september 2012 - Ron Smeets

De iPhone 5 op 12 september; geen gerucht meer

Het was al min of meer bekend maar met de officiele onthulling dat Apple op 12 september om 19u00 (Nederlandse tijd) een event gepland heeft staan in San Francisco, gekoppeld aan het plaatje dat daarbij getoond wordt, kunnen we de geruchten dat het om de iPhone 5 gaat die die dag onthuld gaat worden wel als bevestigd typeren.

De grote vraag wordt nu natuurlijk hoe het toestel er uit gaat zien en welke vernieuwingen Apple in petto heeft voor de volgende generatie van de iPhone.

De diverse geruchtenmolens van de iPhone 5 draaien al meer dan een jaar op volle toeren. Alles van een 3.6 tot en met een 4.5 inch scherm is daarbij de revue gepasseerd, evenals LTE (4G), een 'iPad aluminium design (met afgeronde zijkanten) en een smallere, maar grotere iPhone 4S behuizing. We zullen het wel zien. Over een week en een paar uur is het allemaal duidelijk ;-)

Ow, en het plaatje laat helemaal niets zien over de komst van een iPad Mini op die dag. De laatste geruchten daarover spreken dan ook steeds vaker van een apart event, ergens in oktober.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.