Tablets
19 juni 2015 - Ron Smeets

De iPad Mini is niet meer Apple stopt de verkoop van de eerste kleine iPad

Heel groot, of verrassend, nieuws is dit niet, maar Apple is stilletjes gestopt met de verkoop van de eerste iPad Mini. De kleine tablet staat sinds deze week niet meer in de online store van de fabrikant. Daarmee is tevens de laatste tablet zonder Retina scherm uit de Apple collectie verdwenen. Ook niet iets waar velen erg rouwig om zullen zijn ;)

De eerste versie van de iPad Mini werd eind oktober 2012 gepresenteerd en heeft het dus dik twee en een half jaar uitgehouden. Heel veel zullen er het afgelopen jaar niet meer van verkocht zijn want met de introductie van de derde iPad Mini ging de prijs van de eerste wel met 50 euro omlaag vergeleken met zijn directe opvolger, de iPad Mini 2. Voor 50 euro meer, vanaf 299 euro, kreeg je echter wel een kleine iPad met een Retina scherm, dubbel zoveel werkgeheugen (RAM) en een veel snellere processor. Allemaal specs die de eerste iPad Mini moest ontberen. Daarbij komt ook nog dat de eerste kleine iPad weliswaar geschikt is voor iOS 9 maar niet de ondersteuning biedt voor de multitasking functie.

Wat er met de resterende voorraden, voor zover die er nog zijn, van de iPad Mini gaat gebeuren laat zich raden. Die zullen de komende periode waarschijnlijk wel opduiken als prijspakkers bij (online) gadget winkels.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.