Nieuws
08 mei 2010 - Ron Smeets

De ideale Nokia heeft 'n 4 inch scherm en multi-OS support

Enkele maanden geleden startte Nokia het Design by Community project met als doelstelling te achterhalen hoe de ideale (smart)phone er volgens de fans en gebruikers van Nokia toestellen uit zou moeten zien.

Inmiddels is de inzendtermijn voor het project bijna afgelopen en heeft de Finse fabrikant een aardig beeld gekregen van hoe de ideale Nokia er uit zou moeten zien en wat hij allemaal moet kunnen. De belangrijkste resultaten:

Het toestel zou moeten beschikken over een 4 inch capacitive touchscreen display, mag niet dikker zijn dan 10mm, gemaakt zijn van aluminium en hij moet meerdere OS'en kunnen ondersteunen. Andere wannahave specs: ongelimiteerde multitasking, WiFi (n/b/g), USB 3.0, een HDMI aansluiting, Dolby Surround geluid, een 8 megapixel camera met 4x optische zoom, dual LED en Xenon flitser en HD video opname functie. Verder wordt er in de comments ook vaak gesproken over een fysiek qwerty toetsenbord, maar dat is natuurlijk niet te verenigen met de 10mm maximale toesteldikte. Ik denk overigens dat hetzelfde geldt voor de camera met optische zoom, maar goed.

Wellicht hebben de Nokia fans onder onze lezers ook nog ideeen? Spui ze maar in de comments zou ik zeggen ;-) Eind Mei komt Nokia zelf met een eerste concept op basis van de honderden suggesties en vele tienduizenden stemmen die uitgebracht zijn tijdens het Design project. Hieronder staat de complete data-sheet:

Display and UI
Display: 4-inch capacitive 16:9
Power button, camera, zoom and volume button controls

Size and Shape
Shape: Monoblock
Dimensions: 60 x 110 x 6-10mm
Extras: Auto lens cover

Materials
Material: Aluminium
Finish: Soft touch
Colour: Single colour
Durability: Super strength

Operating System
Open source operating system with unlimited multitasking.
The DbC OS 1 sports temperature and location sensors so your device constantly monitors your whereabouts and the local conditions.
Device-based storage is supported.
The majority of OS functionality responds to touch control.

Connectivity
Support for 802.11 n/b/g wireless standards.
USB 3 connectivity.
HDMI connectivity
Cable charger.
Dolby Surround Sound.

Camera
8-megapixel
4X optical zoom
Dual LED and Xenon flash
HD video capture
Instant image capture

Enhancements
Kinetic power booster
Multiple OS support
Surround Sound Speakers
Upgradable Flash memory
Upgradable image sensor
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.