Accessoires
15 november 2005 - Ron Smeets

De iBone headset koppelt GSM en iPod

Wie een iPod (of andere MP3 speler) en een GSM heeft zal dit probleem wel herkennen. Terwijl je in de auto naar je favoriete nummer luistert gaat de telefoon. Vervolgens ontbrandt zich een strijd tussen kabeltjes en headsets om, voordat je voicemail inschakelt, de telefoon handsfree te kunnen beantwoorden.

Peta, uit Australie, was dit gedoe meer dan zat en besloot een oplossing te bouwen. Hij nam een Bluetooth headset, sloopte het 'oortje' er van af en soldeerde er een 'mini-jack' aansluiting en kabel bij. Nu sluit hij zijn Bluetooth headset aan op zijn iPod als headset en als de telefoon gaat pauseert hij de muziek en neemt hij direct te telefoon op met dezelfde headset.

Hij noemt zijn creatie de iBone, ofwel iPod + Bluetooth + Mobile Phone = iBone. Als je er nu zelf ook eentje wil maken, dan is Peta's handleiding in cartoonvorm een waardevolle hulp. Peta werkt overigens ook nog aan een auto-pauze functie zodat de muziek vanzelf stopt als de Headset een binnenkomend gesprek detecteert.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.