Toestellen
05 juni 2007 - Ron Smeets

De Hummer HT1 GSM

In de rij met (dure) automerken die een 'eigen' mobieltje op de markt brengen kunnen we naast Ferrari, Aston Martin, Fiat en Lamborghini nu ook de naam van Hummer toevoegen.

De Hummer HT1 ziet er in ieder geval robuust uit voor een GSM (meer foto's na de klik), maar dat mag je van de autofabrikant voor wiens topmodel je hier een vrachtwagenrijbewijs nodig hebt (ja, de Hummer H1 vind ik nog steeds de enige ECHTE Hummer), ook wel verwachten.

De specs zijn helaas wat minder spectaculair: een GSM met GPRS (geen 3G?!), 2MP camera, Bluetooth (met AD2P) 256MB intern geheugen en microSD geheugenkaart. De prijs valt ook alleszins meer en is met 300 Euro zeer 'on-Hummers'. Zelfs de FM Radio, infrarood-, USB poort en MP3 speler kunnen daar weinig aan veranderen en ook qua afmetingen is dit een redelijk normaal toestel: 96x49x14.9mm (hxbxd) bij een gewicht van 100 gram.

Gadgets zijn overigens niet helemaal een onbekend terrein voor Hummer. Eerder introduceerde men ook al de Hummer Laptop.

Via: Les Mobiles (Frans)Gerelateerde links:
Ferrari GSM van Vertu
Ferrari uitvoering van de RAZR
Nu ook een Lamborghini uitvoering van de Nokia 8800
Fiat in de GSM business
Nokia Aston Martin in de winkels
Fiat en Microsoft denken ook aan verkeersveiligheid
Lamborghini ook in de mobiele PC's
Meer Ferrari modellen van Vodafone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.