Toestellen
16 juni 2016 - Ron Smeets

De Huawei P9 gaat als warme broodjes Chinese fabrikant verscheepte 2.6 miljoen exemplaren in zes weken

De Huawei P9 is vooralsnog een veel een groter succesnummer dan zijn voorganger. De Chinese fabrikant heeft laten weten dat er in de eerste zes weken na de lancering al 2.6 miljoen over de toonbanken gegaan zijn. Een groei van 130% ten opzichte van de P8. Da's bepaald niet slecht te noemen, al moet daarbij natuurlijk wel aangetekend worden dat er twee P9 modellen beschikbaar zijn. Maar dan nog zijn het zeer respectabele aantallen.

Dankzij dit succes heeft Huawei haar derde plek op de wereldwijde smartphone markt verder kunnen verstevigen met een marktaandeel van 8.5%, aldus de fabrikant. In het eerste kwartaal van dit jaar wist Huawei 28.3 miljoen smartphones aan de man en vrouw te brengen. Ook dat is flink meer dan een jaar geleden; +/+ 64% om precies te zijn.

In de eerste weken na de release blijkt de P9 het vooral heel goed te doen in Frankrijk, Groot Britannië en het oude Nokia bolwerk Finland. China wordt ook genoemd, maar dat lijkt niet meer dan logisch voor een Chinese fabrikant. Ok, de verkoopaantallen komen nog niet echt in de buurt van die van Apple en Samsung, maar die zijn ook begonnen met enkele miljoenen voordat ze de 'dubbele cijfers' haalden. Het zal mij benieuwen of Huawei deze kwaliteit en groei kan volhouden zodat Samsung en Apple over enkele kwartalen weer eens de hete adem van een concurrent in de nek voelen.

Zelf heb ik de Huawei P9 ook al een tijdje getest en ik was, zoals in deze review te zien is, vooral onder de indruk van de camera en de prijs-kwaliteit verhouding van het toestel.

Uit het persbericht van Huawei:

Global shipments of the P9 and P9 Plus exceeded 2.6 million within six weeks of their release, with tremendous sales occurring in China, France, Finland and Britain. Instantly becoming a popular product, sales of the P9 are 130 percent higher than P8 sales in global markets. These outstanding results have increased Huawei's global market share to 8.5 percent^ and cemented the company's top-three position in the smartphone industry.

P9 vs. P8 sales: Sales of the P9 are 130 percent higher than P8 sales in global markets outside of China. In France, P9 sales are up more than 1,000 percent higher than P8 sales. P9 sales are also up more than 400 percent in Poland and Finland, and more than 300 percent in Britain, over those of the P8.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.