Toestellen
20 augustus 2015 - Ron Smeets

De Huawei Honor 7i heeft een 'flipcam' De 13 megapixel camera wordt gebruikt voor gewone foto's én selfie's

Of dit, als hij naar Europa komt, nu een Huawei Honor of alleen een Honor smartphone wordt is iets dat de Chinese fabrikant ons nog maar eens moet uitleggen. Van Honor's onafhankelijkheid is in het thuisland van Huawei in ieder geval niets te merken. Maar goed, dat is niet het meest in het oog springende nieuws met betrekking tot de vandaag in China onthulde Huawei Honor 7i.

Dat is namelijk de camera. Nee, ook niet omdat die bijzondere specs heeft. De 13 megapixel camera van het toestel is een zogenaamde 'flipcam'. Je kunt hem namelijk zo draaien dat hij zowel dienst kan doen voor gewone kiekjes als selfie's. Omdat een afbeelding, en video, veel meer zeggen dan woorden:

Het mechanisme van de 'flipcam' ziet er ingenieus uit, maar volgens mij is het wel gevoelig voor schade als je na een selfie vergeet de camera weer in te klappen voordat je het toestel in je broekzak stopt bijvoorbeeld. Volgens Huawei is hij echter stevig genoeg gebouwd om twee jaar lang iedere dag 132 keer te gebruiken. Dat zijn dus 96.360 'flip-acties' ;)

Helemaal nieuw is het idee om één 'draaiende' camera in een smartphone te verwerken overigens niet. Oppo deed het enkele maanden geleden ook al bij de N3 en de mobiele bellers met nog iets meer ervaring herinneren zich misschien de Nokia N90 (en zijn draaiende opvolgers) en de Ericsson V800 nog wel. Die stammen uit het tijdperk dat selfie's wel al gemaakt, maar nog niet zo genoemd werden.

De camera van de Honor 7i is een 13 megapixel model met f/2.0 objectief en een LED flitser die overigens ook mee naar voren 'flipt'. Je kunt jezelf dus ook even verblinden tijdens het maken van een selfie in het donker. Volgens Huawei heb je die flitser overigens niet vaak nodig omdat de camera bij weinig licht vergelijkbaar presteert met een SLR. Er worden dan meerdere foto's gemaakt en het licht van die kiekjes wordt 'verzameld' in het definiteve resultaat. Iets om te testen natuurlijk.

Een andere noemenswaardige feature van de Huawei Honor 7i is de positie van de vingerafdruk scanner. Die zit namelijk aan de zijkant van het toestel (foto hieronder). Niet geïntegreerd met een andere knop maar afzonderlijk. Dat betekent waarschijnlijk wel dat je er met je vinger overheen moet vegen, anders kan het toestel nooit de hele vingerafdruk 'lezen'. Of je moet wel hele smalle vingertjes hebben.

Behalve de 'flipcam' is de Huawei Honor 7i voorzien van de volgende specs:

- 5.2 inch full HD (1920 x 1080) LCD display
- Octa core Snapdragon 616 processor
- 3GB RAM
- 32GB intern geheugen
- WiFi, GPS, NFC, Bluetooth
- 4G (LTE) support
- 3100 mAh accu
- Android 5.1 Lollipop
- Emotion UI

Vooralsnog zijn alleen de Chinese prijzen van het toestel bekend gemaakt. Die variëren van 225 tot 265 Euro, afhankelijk van welke provider hem daar aanbiedt.

Via