Toestellen
14 april 2016 - Ron Smeets

De HTC 10 Lifestyle is een goedkopere variant van de HTC 10 Tweede HTC 10 model wordt vermeld op diverse Aziatische websites van de Taiwanese fabrikant

Eerder deze week onthulde HTC haar nieuwe vlaggenschip smartphone, de HTC 10. Mijn eerste indruk van dat toestel kun je hier bekijken en nalezen. Het lijkt er op dat de Taiwanese fabrikant, speciaal voor de Aziatische en mogelijk ook andere ontwikkelende markten, een ietwat voordeligere variant van het toestel gemaakt heeft. Op de site van de fabrikant in onder anderen Indonesië, China en Myanmar is namelijk de HTC 10 Lifestyle gespot. Op de screenshot hieronder, genomen van de Indonesische website, is dat duidelijk te zien (linksboven).

Uiterlijk verschilt deze variant niet van de standaard HTC 10 maar hij heeft wel iets andere specs. Zo is hij uitgerust met een Snapdragon 652 processor met 3GB RAM en wordt er alleen een 32GB model genoemd. Het moge duidelijk zijn dat die 'lagere' specs het toestel (ets) goedkoper maken. Of de gewone versie, met een Snapdragon 820 processor, 4GB RAM en 32 of 64GB geheugen in de betreffende landen ook op de markt zal komen is niet bekend. Hetzelfde geldt voor de eventuele komst van de Lifestyle variant naar dit deel van de wereld.

Eerst maar eens afwachten of de HTC 10 Lifestyle inderdaad echt een ander toestel is. Op de Indiase website van HTC wordt nu namelijk gemeld dat deze variant toch ook een Snapdragon 820 processor heeft. Verwarrend. Alleen HTC weet het antwoord hierop, maar die houden de kaken (nog) stevig op elkaar.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.