Toestellen
26 mei 2008 - Ron Smeets

De HOP 1800, een mobieltje voor 10 dollar

Enkele maanden geleden kondigde deze fabrikant al een 'wegwerp' mobieltje aan dat slechts 20 dollar zou gaan kosten, de HOP 1900.

Met de introductie van de HOP 1800 gaat men zelfs nog een stapje verder als het gaat om ultra goedkope (en eenvoudige) toestellen. De HOP 1800 krijgt namelijk een prijskaartje van 10 dollar. Met de huidige wisselkoers zou dat uitkomen op zo'n zes en een halve Euro.

De HOP 1800 heeft geen display en ook geen andere (onnodige) functies zoals SMS, Email, camera of mobiele internet browser. Je kunt er letterlijk alleen mee bellen (en gebeld worden.

De fabrikant ziet een toekomst voor dit toestel als een 'backup GSM' voor noodsituaties of wanneer je (in het buitenland) even wilt bellen zonder het gevaar te lopen enkele weken later verrast te worden door een hoge telefoonrekening.

Naar verwachting zal dit toestel vooral aangeboden gaan worden door pre-pay providers die de HOP 1800 zullen verkopen in combinatie met een bepaald beltegoed van enkele (tientallen) Euro's.

Handig als je even zonder GSM zit en je toch even dringend moet bellen. Voorwaarde is dan wel dat het toestel overal (tankstations etc.) in de schappen ligt natuurlijk.Gerelateerde links:
Mobieltje als wegwerp artikel
GSM 's voor minder dan €20 in 2007
Toestellen onder de 10 Euro over twee jaar te koop
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.