Accessoires
25 november 2005 - Ron Smeets

De hoorn die altijd 'van de haak ligt'

Het blijft leuk om gadgets te vinden die je hypermoderne GSM een retro look geven.

Hulger maakt ouderwetse telefoonhoorns die met een adaptertje op de meeste mobieltjes aangesloten kunnen worden. Voorlopig hebben ze twee modellen, de hoorn van een 80-er jaren PIP Telefoon en een 30-er jaren 'Penelope' model.

Beiden zijn te bestellen met een kabel, waarvoor je dus bovengenoemd adaptertje nodig hebt die Hulger in diverse uitvoeringen voor vrijwel elk gangbaar type GSM levert, of in een Bluetooth uitvoering. Persoonlijk vind ik de kabel wel wat hebben, al was het alleen maar om de uitstraling van het geheel.

De hoorns zijn ook in Europa leverbaar, online via de site van Hulger. De prijzen liggen tussen de 69 Euro voor de PIP-hoorn met kabel en 135 Euro voor de Bluetooth Penelope. De adaptertjes kosten ca. €7,50.Gerelateerde links:
De draagbare telefoon van Tristan Perich
Mobiele bellers weer de cel in!?
Retro-look GSM van Spark
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.