Toestellen
01 juli 2016 - Ron Smeets

De Honor 8 komt nu op 11 juli Chinese fabrikant onthult lanceerdatum in nieuwe teaser

De Honor 8 was al te zien en zou volgens eerdere berichten ook vorige week al onthuld worden. Welnu, de Chinese fabrikant heeft een nieuwe (pop-up) teaser op haar eigen website geplaatst waarin de definitieve presentatie datum genoemd wordt; 11 juli om 18u30 (lokale tijd).

Het is nog niet bekend of de Honor 8 meteen wereldwijd beschikbaar komt, maar als de fabrikant eerdere planningen volgt dan zullen wij enkele weken (of maanden) langer moeten wachten.

Over de specs wordt in de teaser van Honor verder niets gezegd. Eerdere geruchten spraken over een 5.2 inch full HD display (misschien zelfs een QHD), de octa core Kirin 955 processor met 3 of 4GB RAM (afhankelijk van de uitvoering), een 12 megapixel camera met twee lenzen aan de achterzijde, 8 megapixel selfie cam, NFC, een Infrarood sensor, vingerafdruk scanner en een 3200 mAh accu met quick charge support. Er zouden bovendien drie uitvoeringen in de maak zijn; een met 3GB RAM en 32GB intern geheugen, een met 3GB en 64GB en een 4GB/64GB variant. De verwachte prijskaartjes van beide modellen bedragen respectievelijk 2199, 2499 en 2799 Yuan (ca. 295, 335 en 375 euro).

Enkele dagen geleden zijn ook nog nieuw afbeeldingen van de Honor 8 opgedoken, Het toestel dat daarop te zien is lijkt als twee druppels water op die die op de TENAA site enkele dagen geleden 'uitgelekt' waren. De nieuwe afbeeldingen komen van een Chinese webwinkel, die overigens wel ietwat andere specs aan het toestel koppelt. Dat wil zeggen, volgens Oppomart krijgt het toestel een QHD display, een 3150 mAh accu. Enfin, we zullen het wel zien, op 11 juli.

Bron, Bron (afbeeldingen)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.