Toestellen
28 augustus 2015 - Ron Smeets

De Honor 7, zonder Huawei, landt ook in Nederland

Twee maanden geleden werd de Huawei Honor 7 al in China gepresenteerd. Het toestel ligt daar ook al een tijdje in de winkels. Gisteren onthulde Honor, de zelfstandige spin-off van Huawei hier in het 'Westen', hetzelfde toestel, maar dan zonder Huawei merkje er op, in Europa, en Nederland.

Het toestel is qua specs verder identiek aan de Chinese Huawei variant. Hij heeft dus een 5.2 inch Full HD scherm, de Kirin 935 octa core processor met 3GB RAM en de 20.7 megapixel Sony camera. Honor heeft er wel voor gekozen om in Europa de versie met 16GB geheugen uit te brengen. Er is in China ook een 64GB model, maar die komt niet naar ons deel van de wereld. Onder de foto kun je de alle belangrijke specs bekijken.

Volgens de fabrikant moet de Honor 7 onze zeven zintuigen gaan prikkelen. Tsja, wat moet je daar nu mee. Een van die zintuigen is wellicht de neus voor koopjes want het toestel wordt met een adviesprijs van €349,99 in ieder geval niet heel erg duur. Maar dan? Ziet hij er goed uit? Dat is een kwestie van smaak. Voelt hij goed aan? Klinkt ie goed? Dat zou zo maar kunnen, maar daar kan ik pas antwoord op geven als ik hem door die zintuigen hen laten 'testen'. En dan mis ik er nog twee. Zintuigen bedoel ik dan. Ik ben benieuwd wat de fabrikant daarvoor bedacht heeft. Kan de Honor 7 met de doden spreken (The 6th Sense)? Of geeft hij ons een bijzonder evenwichtig gevoel? Wie het weet mag het zeggen.

De Honor 7 is nu al beschikbaar, maar hij is wel alleen online te koop, onder anderen in Huawei en Honor's eigen webshop en diverse andere e-tailers zoals Belsimpel, Wehkamp en Typhone.

De specs op een rijtje:
- 5.2 inch Full HD (1920 x 1080) display
- 2.2 GHz / 1.5 Ghz octa core Kirin 935 processor
- 3GB RAM
- 16GB geheugen
- 20 megapizel Sony camera
- 8 megapixel selfie cam
- 3100 mAh accu
- Android 5.1 met Emotion 3.1 UI
- vingerafdruk sensor / scanner
- 4G / LTE support

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.