Toestellen
13 juni 2016 - Ron Smeets

De Honor 5A is ultragoedkoop en heeft prima specs Chinese merk introduceert het toestel vooralsnog (helaas) alleen nog in eigen land

Of we de Honor 5A ooit in de Nederlandse en/of Belgische winkels zullen gaan zien is nog zeer de vraag maar het Chinese 'B-merk' van Huawei heeft het toestel zoals verwacht dit weekend officieel gepresenteerd. OK, met de typering B-merk doe ik Honor wellicht iets te kort maar feit is dat het merk onderdeel is van Huawei en dat de fabrikant onder die naam vooral goedkopere smartphones lanceert. Met behoorlijke, maar iets 'mindere', specs en zeer vriendelijke prijskaartjes. En de Honor 5A past zeker ook weer in dat rijtje.

Voor omgerekend nog geen 100 Euro kunnen de Chinese smartphone kopers een Honor 5A bemachtigen. Daarvoor krijgen ze dan een toestel dat uitgerust is met een 5.5 inch HD scherm (1280 x 720 pixels), de 1.2 GHz octa core Snapdragon 617 processor met 2GB RAM en 16 GB intern geheugen dat met een microSD kaart uitgebreid kan worden (max 128GB). Verder heeft de Honor 5A een 13 megapixel camera aan de achterzijde met LED flitser, een 8 megapixel selfie cam. dual sim met 4G support, een 3100 mAh accu en Android 6.0 Marshmallow met de nieuwste EMUI (4.1). Uiteraard is het toestel ook uitgerust met WiFi, Bluetooth en GPS. Bijzonder is verder nog dat de Honor 5A ook geschikt is voor Voice over LTE (VoLTE).

En dat allemaal dus voor nog geen 100 Euro. Best indrukwekkend eigenlijk. Maar ja, als dit toestel niet naar deze kant van de wereldbol komt, dan hoeven we er ook niet langer bij stil te staan. Mocht Honor anders besluiten dan horen we dat binnenkort wel.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.