Entertainment
27 april 2007 - Redactie MobileCowboys

De Hercules Mobile DJ voor al uw feesten en partijen

Met de Hercules Mobile DJ MP3 komt er een einde aan de feesten waarop de dienstdoende DJ verplicht in de buurt van zijn (of haar) cd-verzameling of computer moet blijven en niet met zijn vrienden van het feest kan genieten.

Elke DJ die over de nieuwe Hercules Mobile DJ MP3 beschikt, kan vanaf nu zijn show afsteken vanop de dansvloer. Iedereen zal jaloers zijn op dit draagbare en draadloze apparaat waarmee je gehaaide mixes, fantastische effecten en vette geluidseffecten kan maken!

"DJ-en is een trend die 12-25 jarigen in hun levensstijl hebben geïntegreerd en die terug te vinden is in hun kledingstijl en de muziek waarnaar ze luisteren…" aldus François Garet, Music and DJing Product Development Manager for Hercules. "Je hebt niet langer een gedetailleerde kennis van het mixen nodig: met de Mobile DJ MP3 is voortaan iedereen DJ”.

De Mobile DJ MP3 is ’s werelds  meest mobiele dubbeldeks DJ-mixer: draadloos, een handzaam formaat (slechts 17x 15x 3 cm) en een gewicht van nog geen 500 gram. Dankzij de dubbele LCD-display kiest de DJ de tracks en maakt de mixes vanop de dansvloer.

Als hij even aarzelt, kan hij altijd terugvallen op de Automix-functie. Geluidseffecten toevoegen voor een spetterende avond: applaus, explosies, geluidsloops en echo's… De DJ zit niet langer "vastgelijmd" aan het scherm van zijn computer omdat de Mobile DJ MP3, gevoed door twee LR14-batterijen (niet meegeleverd), hem de volledige vrijheid geeft om te gaan en staan waar hij wil.

Zo kan hij samen met zijn vrienden van het feest genieten. En niet onbelangrijk: de Mobile MP3 is zo eenvoudig te gebruiken dat voortaan iedereen DJ wil zijn. Hopelijk speelt de DJ niet ‘Panic’ van The Smiths, want dan zou het publiek “Hang the DJ, Hang the DJ” wel eens letterlijk kunnen nemen, zonder dit te moeten betreuren!

De Mobile DJ MP3 combineert twee decks voor het mixen, scratchen en synchroniseren van MP3- en WAV-bestanden die op de computer zijn opgeslagen (Hij is compatible met elke Windows XP SP2 en Vista PC).

De twee jogwielen functioneren als twee decks. Met de crossfader laat je tracks in elkaar overlopen en met de twee schuifregelaars stel je het volume en de pitch (bpm van een track) in. De Mobile DJ MP3 telt 25 knoppen voor de meest fantastische effecten en een eenvoudige maar effectieve bediening.

De installatie is supersimpel: je hoeft alleen maar de kleine draadloze ontvanger (een USB-stick) aan te sluiten op de USB-poort van de computer. De meegeleverde DJ-software is bijzonder gemakkelijk te gebruiken: niet alleen perfect voor beginners maar dankzij de vele functies ook een lust voor DJ’s die gewend zijn met geavanceerde mixconsoles te werken.

De Hercules Mobile DJ MP3 is nu beschikbaar voor een adviesprijs van €79,99 (incl. BTW).Gerelateerde links:
Mobiel muziekluisteren wordt populairder
iPod mixer voor de (thuis)DJ
Boom Box voor iPod
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl