Nieuws
20 februari 2009 - Tom Haagmans

De Gsmart S1200

GIGA-BYTE is een smartphone ontwikkelaar die hier waarschijnlijk geen belletje doet rinkelen maar het is de nummer 1 van Taiwan. Op het Mobile World Congress in Barcelona hebben ze een tweetal toestellen getoond, de Gsmart MS820 en de Gsmart S1200. De MS820 is een low/midrange toestel, de Gsmart S1200 nemen we verder onder de loep, een full touch screen toestel voorzien van Windows Mobile 6.1 met een upgrade naar 6.5 in het verschiet. Het toestel heeft vreemd genoeg een interface die wel iets weg heeft van Android.

Zo heb je op het homescherm een klok staan en kun je van hieruit naar links of rechts schuiven waar andere functies van de telefoon terug te vinden zijn. Onderhuids is het echter zoals gezegd Windows Mobile 6.1. Aan de binnenkant bevindt zich een Qualcomm 7200A (528MHz) processor. Het toestel is zo'n 11mm dik en heeft een 3.1" WVGA TFT LCD scherm. Daarnaast is het toestel voorzien van een 3 megapixel camera.

Bijzonder is dat de interface van het toestel heel gemakkelijk te customisen is, volgens de fabrikant. Op deze manier zou een groot bedrijf er voor kunnen kiezen om zonder veel moeite de interface voor alle zakelijke mobieltjes binnen het bedrijf een interface te geven die aansluit bij de huisstijl van het bedrijf.

Over een release datum is helaas nog niets bekend, wel hebben we een aantal foto's!

Over de auteur: Tom Haagmans