Accessoires
30 september 2005 - Ron Smeets

De GSM zonnecel accu die op een GSM lijkt

Een originelere titel had ik even niet bij de hand, maar deze accu met zonnecel lader is inderdaad makkelijk te verwarren met een gewone clamshell GSM.

De accu behoudt in opgeladen toestand zo'n twee weken zijn vermogen. Om hem vervolgens op te laden klap je hem open en pas dan zie je het verschil. Daar waar bij een gewone GSM het scherm en keypad zitten zijn hier een aantal zonnecellen ingebouwd die voor de nodige energie moeten zorgen.

Als extra en altijd op te laden accu voor je GSM kan het een handig gadget zijn. Bovendien is ie compatible met de meeste gangbare Sony, Nokia en Motorola GSM's.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.