Toestellen
06 augustus 2006 - Redactie MobileCowboys

De GSM voor de echte blogger: Sony Ericssons K800i

NRC schrijft: Met een beeldchip van 3,2 megapixel mag Sony Ericssons K800i zich eventjes koploper noemen als het gaat om de fotofoons, de mobiele telefoons met ingebouwd fototoestel. Lang zal dat niet duren: LG komt met gsm met 5 megapixel, Samsung zelfs met een 10 MP beeldchip.

Op de sjieke K800i bevindt zich een complete Sony Cybershot-camera, met echt flitslicht en een uitstekend lcd-scherm. Maar het is en blijft een telefoon: megapixels zeggen niets over de kwaliteit van de lens. Inzoomen is er bijvoorbeeld niet bij, en voor close ups is het lensje ook niet geschikt. De autofocus werkt niet echt zoals je zou verwachten en de videokwaliteit (176×144 pixels) is zelfs onder de maat. BestPic (kies de beste opname) en de vlotte UMTS-integratie met blogs en RSS-feeds zijn daarentegen wel goed.

#h#

Behalve als camera is de K800i ook nog uitgevoerd als walkman, inclusief FM Radio en USB 2.0 verbinding om snel muziek over te zetten van je computer naar de telefoon. De UMTS-instellingen krijg je via een sms-je van de fabrikant, en is beschikbaar voor alle providers. De browser werkt uitstekend en de RSS feedreader zou je op elke telefoon wensen. Meer specificaties vind je op de SonyEricsson-site.Gerelateerde links:
RAZR van de eerste plaats gestoten
Nieuwe Sony Ericsson muziek GSM in Engeland al te koop
Geen toestelprimeurs Sony Ericsson op CTIA
Goedkope Walkmanphone van Sony Ericsson?!
Bolle stereo dock voor Sony Ericsson's W800i
iTunes software voor Sony Ericsson
Sony WalkmanPhone 'getest'
Nieuwe Camphones Sony/Ericsson
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl