Toestellen
23 mei 2006 - Ron Smeets

De GSM met uitklapbaar display

De introductie van de Origami of UMPC heeft de gemoederen de aggelopen maanden aardig bezig gehouden. Toch heeft dit bericht er niets mee te maken maar wellicht dat de bedenkers van de Origami GSM er wel door op ideeen gebracht zijn.

Overigens gaat het hier nog om een design concept dus niet meteen allemaal op zoek gaan in de diverse (online) shops naar prijzen en beschikbaarheid.

De Origami GSM is een idee dat in samenwerking met Inventables bedacht is met als doel te zoeken naar mogelijkheden om onze huidige mobiele telefoons van een groter display te voorzien zonder dat het toestel noemenswaardig groter wordt.

Zoals op de foto te zien is hebben de bedenkers een combinatie bedacht van e-paper en opvouwbare kaarten. Het is de bedoeling dat dit display automatich open en dicht gaat bij het openen en sluiten van de clamshell GSM.

Op zich geen slecht idee, toch?Gerelateerde links:
De Averatec concept-UMPC
Concept slider GSM van Fujitsu
Opvouwbare auto's van MIT
Pantech's schuifpuzzel concept
Nokia's visie op GSM's van de toekomst
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.