Accessoires
09 oktober 2006 - Ron Smeets

De GSM deurbel ook handig bij vergeten sleutels

De GSM deurbel van Waleli bestond al langer. De bel kon zo ingesteld worden dat een druk op de knop ervoor zorgde dat de eigenaar van de bel (en het huis waar hij aan hing) gebeld werd op zijn GSM om een gesprek te kunnen voeren met de gast die dus voor een gesloten deur stond.

De vernieuwde versie heeft ook een optie om de deur waar de bel aanhangt, mits voorzien van electrisch bedienbare sloten, remote te kunnen openen. Handig als je de verwarmingsmonteur of glazenwasser binnen moet laten terwijl je zelf niet thuis bent. Daarnaast kun je op deze manier ook de deur voor jezelf open maken als je je sleutels eens vergeten bent.

Om te voorkomen dat iedereen jouw deur kan openen wordt alleen het mobiele nummer van de eigenaar herkend als 'geautoriseerd' gebruiker van de bel. Bovendien moet je natuurlijk wel weten welk nummer je moet bellen. Een druk op de knop van de bel is natuurlijk (en gelukkig) niet voldoende. . .

Wat de Waleli 2.0 kost staat niet op de website. Wel enkele adressen van distribiteurs in Nederland en Belgie (onder de optie 'Order').Gerelateerde links:
GSM als geldig identificatiemiddel
De automatische telefoonopener
Volg je post per SMS
Get Off The Phone Excuse Machine
Mobiele post detector
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.