Geruchten
30 september 2016 - Ron Smeets

De Google Pixel XL is kleiner dan de iPhone 7 Plus Maar dat is toch zeker geen verrassing?

Over enkele dagen onthult Google de opvolgers van de Nexus 6P en 5X. Die, zoveel lijkt inmiddels wel zeker, krijgen de namen Pixel en Pixel XL. Heel veel live kiekjes zijn van deze nieuwe Android smartphones nog niet te zien geweest. Renders zijn er daarentegen in overvloed. Hieronder kun je de laatste versie uit Frankrijk bekijken. Dit zou het uiterlijk van de Pixel XL moeten, of kunnen, zijn.

Dezelfde bron heeft ook de afmetingen van de 5.5 inch phablet weten te achterhalen. Daaruit blijkt dat het toestel compacter zal zijn dat de iPhone 7 Plus. Dat is natuurlijk niet echt verrassend aangezien de Apple smartphones al jaren voorzien zijn van vrij brede randen aan de boven- en onderzijde van het toestel. Ik heb sinds de komst van de eerste 'Plus' iPhone nog geen enkele 5.5 inch phablet gezien die groter is.

Enfin, de Pixel XL zou dus de volgende afmetingen hebben: 154.72 x 75.74 x 7.3 tot 8.5mm. De variatie in de dikte heeft uiteraard te maken met de camera 'bobbel'. Ter vergelijk, de iPhone 7 Plus meet 158.2 x 77.9 x 7.3mm.

Behalve de video heeft dezelfde Franse bron ook nog een afbeelding van de Pixel XL gepubliceerd. Letwel, ook dit is een tekening.

Bron (Twitter)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.