Nieuws
08 november 2005 - Ron Smeets

De glazen bol van de Yankee Group

Het mooie aan voorspellingen is dat niemand ooit aangesproken kan worden op het al dan niet uitkomen ervan. Tenminste, niet door diegenen die geloven dat de toekomst niet te voorspellen is.

De Yankee Group doet nu een poging om de mobiele en draadloze toekomst vor de komende 5 jaar te voorspellen.

Daarbij wordt onder andere gekeken naar de verwachte groei in aantallen mobiele abonnees en de omzet per abonnee, maar ook naar zaken als het verwachte succes van nieuwe diensten en technologien als mobile video, -TV en datadiensten.

Enkele getallen. In 2009 zijn we met z'n allen goed goed voor een wereldwijde mobiele omzet van $698 miljard. In datzelfde jaar zullen er 2.8 miljard actieve mobiele nummers zijn, verdeeld over 2.4 miljard personen. Tot slot zullen de SMSjes die we wereldwijd naar elkaar gaan sturen in 2009 $36 miljard opleveren terwijl de omzet van ringtones blijft 'steken' op een 'schamele' $28 miljard.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.