Entertainment
19 mei 2009 - Ron Smeets

De geschiedenis van Mobiel gamen

Eigenlijk gaat onderstaand filmpje van Tom Lenting over meer dan alleen gamen op je mobieltje. Hij heeft een audiovisuele reis gemaakt langs de belangrijkste hand-held gameconsoles van de afgelopen 35 jaar.

Van de eerste LCD games, via de diverse Nintendo's, Sega's, de Sony PSP, Snake (Nokia) en de Tamagotchi tot en met de mobiele applicaties als Nokia N-Gage. Natuurlijk wordt ook de iPhone niet overgeslagen. Enjoy!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.