Geruchten
23 juli 2018 - Ron Smeets

De geruchtenmolen van week 29 De Galaxy note 9 gespot, Google beboet met een torenhoog bedrag en meer

EU legt Google een miljarden boete op wegens machtsmisbruik

Volgens de EU moet Google stoppen met het voortrekken van eigen diensten en apps in Android, hierbij wordt de nadruk gelegd op de verplichting die Google aan smartphonefabrikanten oplegt om de Google zoekbalk te installeren. De boete werd dan ook formeel uitgeschreven voor een bedrag van 4,3 miljard euro. De EU verplichtte Google om binnen drie maanden te stoppen met deze praktijken, nu is hier zeker iets over te zeggen met betrekking tot concurrentievervalsing bijvoorbeeld. Het is nu maar de vraag of er daadwerkelijk iets gaat veranderen, niemand zit te wachten op bijvoorbeeld twee galerij apps, twee verschillende browsers en meerdere mail apps op je smarthpone..

Bewuste lek van de Galaxy Note 9?

De Note 9 is op komst dat is zeker, eerder werden er al plaatjes gelekt waarop niet veel spannends te zien was buiten een tof nieuw kleurtje. Met de bewuste gelekte foto van de Note 9 toont het dat dit toestel nauwelijks zal verschillen van zijn voorganger, de Note 8. De dual camera zit wederom op dezelfde plek en naar dezelfde richting als deze voorganger, de vingerafdrukscanner is ditmaal onder de dual camera te zien en dit is iets praktischer gepositioneerd dan het vorige model. Verder zou het toestel over afgeronde randen beschikken. Meer dan dit zou het niet zijn en dit is zonde, het toestel zal zich daardoor net als de S9(+) , zich op gebied van uiterlijk niet of nauwelijks onderscheiden van voorgaande modellen. We laten ons verrasen, of niet, tijdens de IFA eind dit jaar waar deze Note 9 zeer zeker aangekondigd zal worden.

Werkt Microsoft aan een Android smartphone of wordt het dan toch project Andromeda

Microsoft heeft ruim twee en een half jaar geleden de stekker uit het Lumia mobile project getrokken en daarmee hun aandeel op de smartphone markt, hoe insubstantieel dan ook, opgegeven. Volgens een gerucht bleek er een chat opgedoken te zijn waar een vermoedelijk Microsoft Store medewerker sprak over activiteit binnen het Microsoft Engineering team. Deze zouden bezig zijn met een nieuwe smartphone die niet bij de Lumia serie hoort.Verder is hier niet veel over duidelijk geworden. Is het een Microsoft Android, wordt het een Microsoft uitvoering van een bestaande smartphone zoals bijvoorbeeld de Samsung S8 die eerder uitkwam of is het dan toch de veel besproken en befaamde Surface Phone, ofwel Project Andromeda?Zal Microsoft de race willen aangaan tot een opvouwbare smartphone of blijven ze bij het ontwikkelen van software? Het is afwachten geblazen tot ze weer iets van zich laten horen.