Nieuws
05 maart 2011 - Ron Smeets

De geboorte van Android vs de wereldbevolking

Enkele dagen geleden zagen we al deze bijzonder coole video over de groei van Android sinds de introductie van het smartphone OS, eind 2008.

Hieronder staat nog een ietwat andere animatie waarin de huidige 'geboorte van nieuwe Android toestellen, ruim 350.000 nieuwe activeringen per dag (smartphones en tablets), vergeleken wordt met de geboorte van nieuwe wereldburgers in verschillende landen en regio's.

Daarnaast hebben de makers van deze animatie, het Griekse Pestaola, ook enkele 'voorspellingen', of beter gezegd aannames, gedaan over de groei van het aantal nieuwe Android toestellen in de (nabije) toekomst. Ook erg leuk gedaan dit.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.