Wearables
06 januari 2016 - Ron Smeets

De Gear S2 is er nu ook in goud en platina De Gear S2 kan later dit jaar ook aan iPhones gekoppeld worden

De Gear S2 Classic is, mede door zijn ronde design en zeer dunne behuizing, al een van de fraaiste slimme horloges die momenteel in de winkels liggen. Dat is uiteraard een kwestie van smaak. En zoals iedereen wel weet verschillen die nogal eens.

Wellicht dat de Koreaanse fabrikant mede daarom besloten heeft om de Gear S2 Classic collectie uit te breiden met twee luxe varianten. Qua specs zijn ze identiek aan de bestaande modellen maar ze onderscheiden zich in de gebruikte materialen. Er is nu een platina versie met een zwart lederen band en een 18 karaats rosé gouden model met een ivoorkleurige lederen band.

Letwel, we hebben het wel over een vergulde behuizing. Geen 'massief' goud en dus ook geen vijf-cijferige prijskaartjes ;) De platina en rosé gouden Gear S2's liggen vanaf februari in de winkels voor een adviesprijs van 479 euro. Dat is zo'n 100 euro duurder dan de prijs van de 'gewone' Gear S2 Classic.

Tijdens de persconferentie in Las Vegas deed Alanna Cotton, Marketing VP van Samsung America, nog wel een bijzondere uitspraak. De Gear S2 zal later dit jaar ook gebruikt kunnen gaan worden in combinatie met de iPhones van Apple. Vooralsnog zijn Samsung smartwatches, die gebruik maken van het eigen Tizen OS, exclusief voorbehouden aan Samsung smartphones. Dat gaat dus veranderen.

Het moge duidelijk zijn dat Samsung, ook de Nederlandse afdeling, in haar nopjes is met deze nieuwe modellen: “In 2015 hebben we met de Gear S2 de standaard voor slimme horloges gezet. We verlegden grenzen om een van Samsungs meest vooruitstrevende wearables tot nu toe te introduceren. In 2016 blijven wij de lat verleggen, om aantrekkelijke producten te ontwikkelen”, aldus Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland

Via (Samsung), Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.