Geruchten
09 oktober 2016 - Ron Smeets

"De Galaxy S8 wordt gewoon in Barcelona onthuld" Samsung gaat het toestel naar verluidt niet vervroegen vanwege het Note 7 debacle

Het lijkt er niet op, zoals de geruchten er nu voor staan, dat Samsung de lancering van de Galaxy S8 gaat vervroegen. De afgelopen dagen werd her en der gespeculeerd dat de Koreaanse fabrikant, gezien het debacle van de licht ontvlambare Note 7, van plan zou zijn de geplaagde phablet zo snel mogelijk naar de achtergrond te schuiven. Een vervroegde onthulling van de Galaxy S8 zou het gezichts- en omzetverlies tot een minimum moeten gaan beperken.

Op Twitter is dit weekend echter informatie opgedoken dat Samsung al besloten zou hebben de Galaxy S8 gewoon volgens plan, tijdens het MWC, in Barcelona te onthullen. Dat moet dan gebeuren op 26 februari; daags voordat het MWC van start gaat en al jaren hét moment voor een UnPacked evenement van Samsung. De fabrikant geeft officieel nog geen commentaar op deze berichten. De bron zegt echter wel al een bevestiging van Samsung te hebben ontvangen en ook al te beschikken over een soort van 'aankondiging' voor het Galaxy S8 event. Zie de afbeelding hieronder.

Op de afbeelding is te zien dat Samsung op 26 februari een Galaxy UnPacked meeting organiseert.Of de afbeelding echt is valt niet te zeggen, maar hij ziet er een beetje amateuristisch uit. Het kan natuurlijk nog een eerste schets zijn zoals @Ricciolo zelf ook aangeeft, maar toch. Behalve de datum en lokatie is ook een afbeelding van een oog te zien met een '8' in de reflectie van de iris. Dat zou er dan weer op kunnen duiden dat de Galaxy S8 ook een iris scanner krijgt. Echt of niet, dat Samsung de iris scanner in de Galaxy S8 gaat verwerken lijkt hoe dan ook zo goed als zeker. Het zou mij meer verbazen wanneer die er niet in zou zitten dan andersom.

Ongeacht wat de Koreanen de komende weken over de Note 7 gaan beslissen - wel of niet definitief uit de schappen halen wanneer, zoals nu lijkt, inderdaad bevestigd wordt dat de vurige problemen nog niet opgelost zijn - het naar voren halen van de Galaxy S8 zou sowieso geen makkelijke opdracht zijn. Ten eerste kun je de ontwikkeling, tests en productie van een nieuw toestel vijf maanden voor de geplande lanceringe niet zomaar even een, twee of drie maanden naar voren schuiven; ongeacht hoeveel extra (productie)personeel en capaciteit je daarvoor inzet. Ten tweede is het vervroegen van de lancering van het vorige vlaggenschip, de Note 7, met drie weken, niet bepaald goed uitgepakt. Zoveel is inmiddels wel duidelijk. Ik heb het al eerder gescheven; ik denk niet dat Samsung het risico wil lopen om twee keer in dezelfde valkuil te lopen.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.