Nieuws
06 april 2015 - Ron Smeets

De Galaxy S6 edge buigt net zo snel als de iPhone 6 Plus, maar breekt eerder Is dit de opmaat voor Bendgate II?

Vorige week publiceerde SquareTrade een video (eerste filmpje hieronder) waarin men een aantal toestellen aan een buig (en breek) test onderwierp. Daarbij werd dit keer ook de Galaxy S6 edge getest. Volgens SquareTrade zou dat toestel, en dat is in de video ook te zien, nog sneller breekt dan de iPhone 6 Plus.

Bij beide toestellen ontstaat blijvende buigschade als er een kracht van ongeveer 50 kilo op uitgeoefend wordt. Echter, het scherm van de iPhone 6 Plus blijft dan wel nog in takt terwijl het gebogen scherm van de Galaxy S6 edge barsten vertoont. Op zich is dat zo gek nog niet. Gebogen glas zal op deze manier eerder breken dan vlak glas.

De Galaxy S6 edge gaat in de test uiteindelijk defintief kapot waneer er ongeveer 70 kilo kracht op het toestel uitgeoefend wordt. De iPhone 6 Plus bereikt dat breekpunt pas bij net iets meer dan 90 kilo. De conclusie van die tests is dan ook dat de Galaxy S6 edge breekbaarder is dan de iPhone 6 Plus.

Nu is het frame van de Galaxy S6 edge inderdaad erg dun aan de zijkanten. Dat komt natuurlijk omdat daar plaats gemaakt moest worden voor het gebogen scherm.

https://youtu.be/3Y7tPczbOec

Dit weekend heeft Samsung een eigen testvideo online gezet waarin de Galaxy S6 en de Galaxy S6 edge aan een vergelijkbare buigtest onderworpen worden. Op beide toestellen wordt twee keer (voor- en achterzijde) een kracht van ca 35 kilo uitgeoefend. Het resultaat: geen schade. Op zich ook niet vreemd natuurlijk want SquareTrade toonde in haar video al aan dat het toestel pas bij ca 50 kilo buigt én schade oploopt.

https://youtu.be/eKburDQAolA

Is dit nu een nieuwe editie van bendgate? Als we de test van SquareTrade mogen geloven wel. Het zal mij echter benieuwen of er in de eerste weken nadat de Galaxy S6 (edge) in de winkels ligt veel klachten van 'spontaan' verbogen toestellen de kop op steken.

Zelf heb ik zowel de iPhone 6 Plus als de Galaxy S6 edge in gebruik. Enkele maanden geleden schreef ik al hoe mijn iPhone 6 Plus na drie maanden gewoon gebruik, zonder hem te laten vallen of er op te gaan zitten, niet meer helemaal recht was. Het zal mij benieuwen of ik diezelfde ervaring ook met de Galaxy S6 edge ga hebben. Ook dat toestel gebruik ik doorgaans met een hoesje en ik stop hem soms ook in mijn broekzak. Dat deed, en doe. ik met de iPhone 6 Plus ook. Persoonlijk denk ik dat de kans erg klein is dat de Galaxy S6 edge spontaan zal buigen omdat de Samsung een stuk kleiner is dan de iPhone, maar ik ga het zeker in de gaten houden. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.