Geruchten
16 november 2012 - Ron Smeets

De Galaxy S IV krijgt een 4.99 inch full HD AMOLED scherm?

De eerste geruchten over de Samsung Galaxy S IV doken eerder al op. Dat er een opvolger voor de Galaxy S III komt lijkt een inkoppertje, maar hoe het toestel er uit gaat zien, wat de specs worden en wanneer hij in de winkels ligt? Dat blijft voorlopig speculeren.

Een Koreaanse bron meldt nu dat de Samsung Galaxy S IV voorzien zal worden van een 4.99 inch full HD AMOLED scherm. Samsung zou het toestel al op de CES, in januari, gaan onthullen.

Zoals gezegd, pure speculatie maar geruchten over een eerdere aankondiging van de Galaxy S IV, en beschikbaarheid in maart 2013, doken ook al eens op. Het scherm, als dat dus klopt, zou een resolutie hebben van 1920 x 1080 pixels (full HD dus) met een pixeldichtheid van 441 ppi. Dat is vergelijkbaar met de specificaties van het 5 inch full HD Sharp display dat enkele maanden geleden gepresenteerd werd. Eerdere geruchten spraken al over een snellere quad core processor voor de Galaxy S IV. We zullen het wel zien, over een week of acht.

Bron (Koreaans)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.