Toestellen
12 oktober 2016 - Ron Smeets

De Galaxy Note 7 kan in een speciale, brandvrije, doos geretourneerd worden

Nu de Galaxy Note 7 officieel verleden tijd is wil de Koreaanse fabrikant er natuurlijk alles aan doen om de resterende in omloop zijnde exemplaren zo snel, en veilig, mogelijk terug te halen.

In de landen waar het toestel te koop is geweest kunnen consumenten uiteraard zelf naar de winkel terug gaan, maar Samsung biedt ook de optie om hem per koerier op te sturen. Daarvoor stuurt de fabrikant speciale, brandvrije, dozen op met daarbij een duidelijk stappen plan en een paar handschoenen. Bij XDA ontvingen ze ook zo'n doos en zij maakten deze korte video over de inhoud en instructies. Enjoy!

https://youtu.be/pySvc17K2jE

Je kunt niet zeggen dat Samsung halve maatregelen neemt. Natuurlijk is de kans dat een Galaxy Note 7 spontaan ontbrandt nog altijd relatief klein, maar feit is dat het toestel niet veilig is. Het besluit om de retourzendingen op deze manier te behandelen, en ze zeker niet per luchtpost te vervoeren, is alleen maar toe te juichen.

Ik ben echter ook wel benieuwd hoeveel Galaxy Note 7 exemplaren uiteindelijk niet retour gaan. Er zullen altijd gebruikers zijn die het toestel hoe dan ook willen behouden. Gaat Samsung die op afstand 'onklaar' maken? Waarschijnlijk niet, maar ik neem wel aan dat die consumenten op hun toestel een bericht van de fabrikant ontvangen dat gebruik vanaf nu op eigen risico is.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.