Nieuws
31 oktober 2011 - Ron Smeets

De fragmentatie van de (vele) Android versies (Infographic)

De boys van TheUnderstatement dot com hebben een fraaie infographic gemaakt warin de fragmentatie van de verschillende Android versie's in de smartphone wereld te zien is.

Daar waar de iPhone (en straks ongetwijfeld ook Windows Phone) het voor elkaar krijgt (krijgen) om de verschillende toestellen goed up-to-date te houden ziet de situatie bij Android er heel anders uit.

Natuurlijk is de voornaamste reden voor deze fragmentatie van de verschillende Android versies over de verschillende toestellen vooral ontstaan door het feit dat fabrikanten (en providers) hun 'eigen UI sausje' over Android mogen gieten. Iets dat Apple en Windows Phone niet (of in mindere mate) toestaan. Een kleine toelichting op de kleuren in onderstaande Infographc. Groen toont aan dat een toestel voorzien is van de meest recente software versie (Android en iOS in dit voorbeeld). Geel betekent dat het toestel 1 versie 'achter ligt', Oranje 2 versies en Rood 3 of meer versies. Ow, en de toestellen die voor het maken van deze Infographic bekeken zijn, zijn vooral Amerikaanse modellen, maar ik denk niet dat het in de rest van de 'Android wereld' veel anders zal zijn.

Ik hoor of lees van de Android gebruikers onder jullie graag hoe het er hier in Nederland (en België) voor staat. Laat een reactie achter en/of stem op de nieuwe poll (rechts op deze pagina). Letwel, daarin heb ik natuurlijk nog geen rekening gehouden met Android Ice Cream Sandwich. Die komt immers pas over een aantal weken uit.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.