Accessoires
29 maart 2006 - Ron Smeets

De externe doe-het-zelf GPS antenne

Sinds de komst van steeds meer GSM's en PDA's met ingebouwde GPS ontvanger, in tegenstelling tot de bekende Tom-tom achtige toestellen met externe GPS 'muis', komt ook het probleem van de GPS ontvangst om de hoek kijken.

Waar je de externe ontvangers nog op een dusdanig strategische plek in je auto of thuis kon leggen dat ze een 'zichtverbinding' met de satelliet(ten) hadden, bij een GSM of PDA met ingebouwde GPS antenne wordt dat al een stuk lastiger.

Het kon dus ook niet uitblijven dat inmiddels de eerste, net als vroeger bij de ouderwetste GSM's en NMT mobieltjes, externe add-on antennes op de markt aan het verschijnen zijn.

Engadget heeft zelfs een prachtige doe-het-zelf handleiding gepubliceerd waarmee je, mits je een beetje (veel) technisch aangelegd bent, je eigen externe GPS antenne kunt koppelen aan je PDA of GSM.

Je moet echter wel bereid zijn het risico te durven nemen om je duurbetaalde PDA, GSM of Smartphone met GPS ontvanger te demonteren.Gerelateerde links:
Maak je eigen WiFi antenne booster
Portable GSM mast
WiFi schotel verdriedubbeld je bereik
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.