Entertainment
19 augustus 2014 - Ron Smeets

De evolutie van SMS en chatberichten in films (video)

Dit is iets waar ik mij ook al jaren aan stoor. Geen groot probleem, maar toch. Wanneer in een film iemand een SMS of chatbericht ontvangt dan volgt vaak een closeup van het toestel waarop duidelijk te zien is dat de weergave van het bericht helemaal niet overeen komt met de werkelijkheid.

Slordig, maar ik begrijp ook wel dat het leesbaar moet zijn én niet te lang in beeld mag komen om de snelheid van de film niet in de weg te zitten. Daarom worden de schermen van telefoons vaak met een 'special effect' bewerkt. Maar er is een nieuwe trend, cq. oplossing die je steeds vaker gaat zien. Onderstaande video toont in vijf minuten de evolutie van SMS en chatberichten in films en TV series. 

A Brief Look at Texting and the Internet in Film from Tony Zhou on Vimeo.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.