Nieuws
09 augustus 2011 - Ron Smeets

De evolutie van Smartphone OS'en (Infographic)

Anno 2011 zijn Android, iOS en Symbian de drie meest gebruikte Smartphone OS'en. Toch begon het ooit, in 1996, allemaal met het Palm OS. Dat was de tijd van de PDA. Het eerste, mobiele, Windows besturingssysteem, Pocket PC volgde in 2000.

Hieronder een aardige Infographic over de evolutie van de Smartphone OS'en. Daarbij moet ik wel zeggen dat de maker ervan enkele (vroege) versies of voorgangers van Symbian en BlackBerry OS vergeten is.

Een grotere versie van onderstaande Infographic kun je hier vinden. Smartphone-OS-Evolutie-Infographic

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.