Toestellen
13 november 2005 - Ron Smeets

De EverTwist geeft een eigen draai aan GSM design

De Koreaanse telefoon producent KTFT voegt met de komst van de KTF-TR200 of EverTwist een nieuwe dimensie toe aan het roterende flipphone desing.

Als je het toestel open klapt en het scherm draait, dan ziet dat er uit alsof er een stuk van de zijkant (voor het oog onderkant) van het scherm afgezaagd is waardoor een rij toetsen van het keypad zichtbaar wordt .

Voor deze asymmetrische vorm is echter met een duidelijk doel gekozen. De toetsen die na het roteren van het scherm zichtbaar zijn krijgen dan allemaal een functie voor het bedienen van de (video)camera optie van het toestel.

Qua opties valt de EverTwist overigens niet echt op met een 1.3MP cam, MP3 player en T-Flash card. Het lijkt er dus op dat alle ontwikkelbudgetten in het roterende design gestopt zijn. het is voor KTFT te hopen dat zich dat uiteindelijk terugbetaald.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.