Nieuws
10 februari 2012 - Ron Smeets

De Elfstedentocht met mobiele stempelkaart gaat toch door

De 'echte' Elfstedentocht is, zoals iedereen inmiddels wel zal hebben gehoord, niet doorgegaan. Toch schaatsen vandaag (vanaf ca. 07u00) een aantal liefhebbers, onder leiding van schaatsveteraan Ben van der Burg, een moderne variant van de Elfstedentocht.

Het meest opvallende, behalve 200 kilometer (met alternatieve routes en veel kluunwerk ;-)), daarbij is de oplossing die Ben en zijn achterban gevonden hebben voor het ontbreken van de stempelhokjes en -kaarten. Die zijn namelijk vervangen door een mobiele variant.

Die stempelkaarten, en -posten, zijn verwerkt in een app van Repudo. De deelnemers krijgen alleen een 'stempeltje' als ze met hun mobieltje fysiek op de plek van de stempelplaats staan. Zo is er toch het fysieke bewijs dat de elf steden zijn aangedaan. De tocht zal de hele dag op repudo.com live te volgen zijn.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.