Toestellen
02 november 2016 - Ron Smeets

De Elephone S7 is schijnbaar gegarandeerd 'explosie-vrij' Chinese namaker probeert met haar fake Galaxy S7 te profiteren van het Note 7 debacle

Kijk, wanneer je als fabrikant zonder eigen ideeën het alleen moet hebben van goedkope namaak dan is het natuurlijk uiterst vervelend wanneer een van de originelen door omstandigheden van de markt gehaald wordt. Het profiteren van de goede naam, design en verkoopcijfers wordt dan ineens een stuk lastiger.

De Chinese namakers van Elephone bedachten daarom het volgende. We voegen een extra feature toe aan hun eigen S7: 'Gegarandeerd Explosie-vrij'. Tsja, wat moet je hier nu van denken... Gaan ze er daar in China echt van uit dat het 'niet kunnen exploderen' van een telefoon een serieus aankoopargument is, of wordt?

Letwel, de Elephone S7 is geen Note 7 kloon maar een namaak Galaxy S7 Edge. Het toestel dook aan het begin van deze zomer al eens op en werd 11 september officieel gepresenteerd. Binnenkort gaat hij in de verkoop en hij is nu al te bestellen. Dat is natuurlijk het moment om weer even wat aandacht te trekken.

En daarvoor koos Elephone de insteek dat het toestel drie beveiligingslagen heeft waardoor hij simpelweg niet kan exploderen; een extreem goed geteste accu, een extra membraan in het toestel en een explosie-bestendige behuizing.

Yeah, right! Dat hebben ze tussen 2 september (toen Samsung de eerste accu problemen van de Note 7 erkende) en nu nog even aan een reeds ontwikkelt toestel nog even toegevoegd? Wie gelooft wordt zalig! Dit is natuurlijk een stunt van de Chinese namaker om iedereen die een beetje huiverig geworden is voor Samsung toestellen over te halen voor de goedkope rip-off, met specs die nauwelijks in de buurt komen van het origineel, te kiezen.

Enfin, het lijkt er op dat ze bij Elephone inmiddels ook wel door hebben dat het predikaat 'explosie-vrij' niet iets is dat op een smartphone, of welk gadget voor thuisgebruik dan ook, thuis hoort. Op de site van de fabrikant wordt daar op dit moment met geen woord meer over gerept.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.