Nieuws
08 februari 2007 - Peter de Ruiter

De eerste virtuele operator voor het bedrijfsleven

MKB-mobiel.nl is de eerste virtuele operator voor het bedrijfsleven en gaat volgende maand tamtam maken in de publiciteit. De dienst, een vertakking van virtual operator voor de consument Yiggers.nl bestaat al een jaar, maar kent naar eigen zeggen plotseling een flinke autonome groei. Enerzijds is dit omdat MKB-mobiel.nl 150 euro per jaar goedkoper is dan andere zakelijke (niet-virtuele) operators. Anderzijds is de dekking plotseling sterk verbeterd, omdat nu gebruik wordt gemaakt van het KPN-netwerk.

Voorheen werkte het bedrijf via het netwerk van Telfort, maar dat gaat nu op in het bereik van KPN, die Telfort heeft overgenomen. Martin Schuurman van Yiggers.nl zegt nu enkele honderden aansluitingen te hebben. Behalve MKB-mobiel exploiteert Yiggers ook MKB-telefonie

(vast net), MKB-juristen en MKB-Brandstof. De uitstraling plaatst de activiteiten in de hoek 'Easyjet voor het midden- en kleinbedrijf'.

Martin vult aan: 'Wat ook bijzonder is aan MKB Mobiel: het kent geen contract- of opzegtermijn. Juist in de zakelijke markt is dat plezierig, want de contracttermijnen van de diverse medewerkers zijn altijd verschillend, zodat je nooit álle mobiele aansluitingen van het bedrijf ineens kunt verhuizen. Bij ons kan dat dus wel'.Gerelateerde links:
Phone House wordt MVNO
Telfort klanten kunnen nu ook op KPN netwerk bellen
KPN verkoopt deel van 'Telfort frequenties'
Gratis bellen met Blyk in ruil voor advertenties
EasyMobile stopt er mee
Opta bekijkt fusie KPN-Telfort
Telfort wordt KPN Mobile
Prijsvechter EasyMobile naar Nederland
Over de auteur: Peter de Ruiter