Reviews
03 november 2014 - Ron Smeets

De eerste Honor van dichtbij bekeken; 'n bekend gezicht Honor 6 ging tot voor kort nog door het leven als Huawei Honor 6

Op dit moment wordt in Berlijn het nieuwe toestelmerk Honor gelanceerd. Tot voor kort nog gewoon onderdeel van het Chinese Huawei nu dus een op eigen benen staand merk. Het eerste toestel dat het daglicht ziet is de Honor 6.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; dat is geen compleet nieuwe smartphone maar de Huawei Honor 6 waarbij de naam Huawei weggegumd is.

De Honor 6 is een smartphone met een 5 inch full HD display met Huawei's octacore Kirin processor (4 x 1.7GHz plus 4 x 1.3 GHz), 3GB RAM. 16GB geheugen, een 13 megpixel camera aan de achterzijde, 5 megapixel selfie cam, microSD, WiFi, GPS en Android 4.4.2 KitKat. De accu is met 3100 mAh behoorlijk 'dik' voor een 5 inch toestel dus dat geeft goede hoop op minder laadbeurten per week dan we gewend zijn. De specs zijn overigens exact hetzelfde als die van de Huawei Honor 6.

Ik had voordat het event hier in Berlijn begon al even de kans om de Honor 6 van dichtbij te bekijken. Hieronder kun je mijn eerste bevindingen zien. 

Wat opvalt is de bijzonder snelle en soepele reactie van de User Interface. Dat is de Emotion UI die we ook al kennen van... precies, de Huawei toestellen. Maar goed, ik kon geen 'lag' of andere vertragingen ontdekken. En ja, de glazen achterzijde in combinatie met de positionering van de camera (compleet met het chrome randje daar omheen) geeft het toestel toch een beetje een bekend gezicht; die van een populaire smartphone uit Cupertino van enkele jaren geleden, maar dan groter.

De grote vraag die nu rijst is waarom je 'dapper' moet zijn om deze Honor te gaan gebruiken. Op het moment dat ik dit schrijf kan ik mij daar nof nauwelijks een voorstelling van maken. Tenzij Honor besluit om het toestel voor een hele lage prijs in de winkels te leggen. En dan bedoel ik dat het een concurrent wordt van, bijvoorbeeld, de Lumia 630; ruim onder de 150 Euro dus. De Huawei Honor 6 kost online overigens nog altijd zo tussen de 300 en 350 Euro. Dat vind ik echter geen 'dappere' prijs ;)

UPDATE: Nog voordat ik dit artikel online ging zetten kwam het officiele persbericht van Honor binnen, Daarin stonde behalve alle specs ook de Nederlandse prijs van de Honor 6: 300 Euro! OK, formeel €299,99. Dat is op zich voor een toestel met die specs niet bijzonder duur, maar zoals ik hierboven ook al schreef niet echt 'dapper' ;)

Nog enkele kiekjes van de Honor 6:

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.