Toestellen
28 december 2006 - Ron Smeets

De Eclipse design GSM

Ontwerper Rune Larsen verraste ons enkele weken geleden al met een Mini GSM, klein en eenvoudig.

De Eclipse is een andere concept GSM van dezelfde ontwerper. Deze heeft wel een 'standaard' keypad, maar het display zit ook hier weer verborgen in het toestel. Een druk op de bovenkant van de Eclipse en het 'doorkijk LCD scherm' komt tevoorschijn.

Net als de MiniGSM heeft ook de Eclipse geen 'overbodige' opties als Camera, multimedia speler, internet, WiFi etc aan boord. Gewoon een simpel bel-toestel dus.

Met verborgen display is de Eclipse zo'n 55mm hoog. Als het display uitgeschoven wordt komt daar nog een kleine 35mm bij.Gerelateerde links:
Mini GSM
Nieuwe simpele Sagem voor Vodafone
Simpele BenQ GSM eerst naar Europa
Eenvoudige maar stijvolle slider van Alcatel
Drie simpele GSM's van Sony Ericsson
Goedkope toestellen en gratis diensten
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.