Accessoires
25 oktober 2005 - Ron Smeets

De draagbare telefoon van Tristan Perich

Enkele maanden geleden kwam ik een vergelijkbaar gadget tegen maar ik moet zeggen dat ik het altijd weer leuk vind als oud en nieuw in elkaar overvloeien.

De draagbare telefoon van Tristan Perich, van nature een artiest uit New York, is een ouderwetse druktoets telefoon die met behulp van een GSM omgebouwd is tot een volledig werkende draagbare en draadloze versie.

In het artikel op zijn site staan ook enkele foto's van het 'bouwproces' en de bekentenis dat hij in totaal 3 GSM's heeft moeten slopen voordat alles werkte.

Enkele leuke details: Tristan heeft de GSM lader zo gemodificeerd dat de telefoon opgeladen kan worden via de normale (RJ/11) telefoonstekker. De ouderwetse 'rinkel-bel' wordt in de mobiele versie 'aangedreven' door het trilmotortje uit de GSM.

Natuurlijk kun je met het toestel niet SMSen en heeft ie ook geen ingebouwde camera. Oh ja, je adresboek zul je ook in geschreven vorm moeten meenemen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.