Toestellen
10 februari 2008 - Ron Smeets

De Coco Chanel Fashion Phone

Mijn eerste gedachte toen ik deze kop spotte in mijn RSS Reader was iets van 'O jee, daar komt de volgende rare mobiel van een Fashion gigant'.

Dat veranderde echter letterlijk in één oogopslag toen ik de bijbehorende plaatjes onder ogen kreeg (meer foto's hieronder). Het concept, de Chanel Choco Phone, is bedacht en ontworpen door Fred de Garilhe.

Die naam heeft het toestel te danken aan het feit dat ie wel een beetje op een tablet chocolade lijkt als je hem dichtklapt.

Voor de belichting en projectie van het display en de toetsen heeft de maker ingenieus gebruik gemaakt van glasvezel draden tussen twee dunne glazen oppervlaktes.

Natuurlijk is dit nog een concept, maar ik hoop dat Chanel het voor elkaar krijgt om hem echt te laten produceren.Gerelateerde links:
Nieuwe Nokia Fashion Phone, de 7500 ?!?
Fashion GSM's van een Fashion merk
Fashion Phone van Elle
Fashion phones van Samsung
Nokia breidt de L'Amour collectie uit
Eerste videopreview van Samsung's Armani Phone
Fashion GSM van Nokia en Tommy Hilfiger in de maak?
Fashion Phone van Elite heeft het niet!
LG Prada vanaf vandaag in de winkels
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.