Entertainment
29 september 2005 - Ron Smeets

De cel in na showen onthoofding op GSM

Ik moet toegeven dat deze titel een stuk spannender klinkt dan dat het bericht in werkelijkheid is.

De 23 jarige Subhaan Younis moet in ieder geval 60 dagen de cel in omdat hij enkele maanden geleden in een Hotel in Glasgow beelden van een onthoofding in Iraq liet zien aan Charlotte McClay die daardoor dusdanig van streek raakte dat de politie eraan te pas moest komen en Subhaan uiteindelijk gearresteerd werd.

De rechter was niet onder de indruk van Subhaan's verdediging dat hij in een discussie over de oorlog in Irak gewikkeld was met Charlotte. Tijdens dat gesprek zij Subhaan dat hij haar beelden kon laten zien waar ze slapeloze nachten van zou krijgen. Zo gezegd, zo gedaan, met alle gevolgen van dien.

De 23 jarige parttime winkelbediende is nu zelf in ieder geval verzekerd van een 60-tal eenzame nachten, tenzij hij de cel moet delen met ...u snapt wel wat ik bedoel ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.