Wearables
05 januari 2016 - Ron Smeets

De CareTime; een 'oppas smartwatch' voor kids van vijf tot negen jaar

Vanaf welke leeftijd is het verstandig, of verantwoord, om je kinderen een mobiele telefoon te geven? Die vraag is de afgelopen vijftien jaar al vaker de revue gepasseerd en kan nu nieuw leven ingeblazen worden. Wat is de juiste leeftijd om aan een smartwatch te denken voor je kids? Volgens Alcatel OneTouch ligt die ondergrens bij vijf jaar. De Chinese fabrikant onthulde vandaag namelijk de CareTime, een slim horloge, met 'oppas' functies voor kinderen van vijf tot negen jaar.

Behalve deze smartwatch een bijzonder hoog 'Fischer Price' gehalte heeft, met name door de felle kleuren, is hij ook voorzien van 2G connectiviteit (er kan dus een simkaart in) en GPS tracking. Ouders kunnen zo op hun eigen Android of IOS smartphone precies zien waar de kids uithangen. Daarnaast is het mogelijk, via de zogenaamde Electric Fence funcie, de grenzen van het gebied aan te geven waarbinnen de kids zich mogen bewegen. Komen ze daarbuiten dan krijgen ze een elektrische schok... uhmmm... nee, natuurlijk niet ;) De ouders worden dan middels een berichtje op hun smartphone gewaarschuwd dat de kroost zich buiten de 'speelzone' begeeft ;)

Bellen kunnen de kids overigens alleen naar maximaal vijf vooraf ingestelde nummers. Gebeld worden kunnen ze vanaf, eveneens vooraf in te stellen, maximaal tien andere mobiele nummers. Het is voor de kids ook mogelijk om gesproken berichten te versturen en de CareTime heeft een SOS knop. Ik neem aan dat daarmee direct een vooraf ingesteld nummer gebeld wordt, maar daarover zegt het persbericht van Alcatel OneTouch verder niets. Hetzelfde geldt voor de prijs.De CareTime zal vanaf april in de winkels verschijnen.

Bron (Alcatel OneTouch)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.