Entertainment
23 juni 2011 - Ron Smeets

De BlackBerry Nek

Ja hoor, na de SMS Duim, die ook bekend staat als de BlackBerry Duim, is er weer een nieuwe 'ziekte' waar je last van kunt krijgen door overmatig gebruik van je Blackberry of andere (smart)phone; de BlackBerry Nek.

Gelukkig zijn de klachten die hiermee gepaard gaan een stuk minder ernstig dan RSI. Het betreft namelijk de vorming van rimpeltjes in je nek doordat je te lang en te vaak met een gebogen hoofd (voorover) naar het scherm van je BlackBerry of smartphone staart tijdens het emailen, SMS'en of andere tik-acties.

Een New Yorkse schoonheidsspecialist heeft de BlackBerry Nek ontdekt en laat ze nu heel toevallig (ahum) ook al een oplossing hiervoor bedacht hebben; de BlackBerry Facial (nee, niet dubbelzinnig bedoeld ;-). De behandeling bestaat uit het reinigen, masseren en insmeren (met een hydraterende crème) van de nek, gevolgd door een lymfedrainage (dat klinkt niet prettig). Het is de bedoeling dat de rimpeltjes die door de BlackBerry Nek ontstaan zijn daarmee weer verdwijnen. Gelukkig maar! ;-))))

Nee, even serieus, qat een onzin zeg. Nog los van het feit dat we dagelijks meerdere keren, en soms ook langere tijd, naar beneden kijken voor andere zaken dan het gebruik van een BlackBerry of Smartphone is dit natuurlijk weer zo'n typisch verzonnen (Amerikaans) kwaaltje met als enige doel mensen (vooral vrouwen denk ik zo) geld uit de zak te kloppen voor (dure) schoonheidsbehandelingen. Only in America!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.