Concepten
30 november 2010 - Ron Smeets

De BlackBerry Empathy, een concept smartphone met mood ring

De BlackBerry Empathy is slechts een concept. Het toestel zelf heeft een hoog stealth gehalte. En dan bedoel ik dat Amerikaanse spionage vliegtuig, de F117.

Maar dat is niet het enige bijzondere aan dit concept. De bekenker, Daniel Yoon, heeft er namelijk ook een zogenaamde 'Mood Ring' (foto hireonder) bij ontworpen waarmee je je bloeddruk, hartslag, lichaamstemperatuur en andere biometrische data met je sociale netwerk kan delen zodat je vrienden kunnen zien hoe jij je voelt.

Afhankelijk van je stemming zorgt de Mood Ring er ook voor dat de achtergrondkleur (verlichting) van het toestel aangepast wordt. Leuk idee, maar ik denk niet dat we de BlackBerry Empathy ooit, in deze vorm in de winkels zullen gaan zien. Een aardig concept dus, en niet meer dan dat.  BB-Empathy-Concept-a BB-Empathy-Concept-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.