Nieuws
23 oktober 2005 - Ron Smeets

De Blackberry duim in opmars

We kennen natuurlijk allemaal al beroemde RSI kwalen als de tennisarm, voetbalknie en muishand.

Inmiddels doen er ook steeds meer berichten de ronde over de Blackberry- of SMSduim. De oorzaak voor deze nieuwe vorm van RSI moet gezocht worden in het herhaaldelijk en veelvuldig gebruik, met de duimen, van te kleine toestenborden.

Natuurlijk zijn er meer apparaten met kleine Qwerty keyboards dan alleen de mobiele telefoons of Blackberries, maar gezien de (groeiende) populariteit van die apparaten en diensten liggen bovenstaande namen natuurlijk het meest voor de hand.

De simptomen die volgens enkele doktoren en ziekenhuizen steeds vaker de kop op steken zijn gevoelloosheid en pijnlijke botten van de duimen.

Research In Motion, de ontwikkelaars van de Blackberry zegt overigens nog geen klachten te hebben ontvangen over het fenomeen van de Blackberry duim.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.