Entertainment
13 december 2005 - Ron Smeets

De biologische GSM van NEC en DoCoMo

NTT DoCoMo heeft samen met NEC een milieuvriendelijke GSM ontworpen die voor 75% bestaat uit zetmeel en suiker uit aardappelen en mais.

Dat wil overigens niet zeggen dat ie eetbaar is, maar wel dat er, nadat je 'm afgedankt hebt op de schroothoop, uiteindelijk niet meer van overblijft dan een paar onderdelen en 'heel veel' water en kooldioxide.

Het toestel is gebaseerd op de NEC N701i. Kwa functionaliteit is er geen verschil met de 'standaard versie die te koop is. Natuurlijk kleeft er wel een nadeel aan al die milieuvriendelijkheid. De productiekosten voor de N701i ECO zijn nog veel te hoog om hem in de winkels te kunnen leggen, maar volgens NEC en DoCoMo wordt daar hard aan gewerkt.

En voor diegenen onder jullie die Japanse slides kunnen lezen, staat hieronder het biologische productieproces voor de N701i ECO.Gerelateerde links:
Recycling SMS service voor Londeners
GSM goed voor gezondheid
Apple gaat iPod recyclen
Wat hebben GSM's en spijkerbroeken gemeen?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.